نورپردازی ساختمان

نورپردازی ساختمان یکی دیگر از ابزار ها برای نما گرایی ساختمان به شمار میرود. نورپردازی هم جنبه ظاهر سازی برای ساختمان را دارد و هم جنبه افزایش روشنایی را برای ساختمان دارد. شاید شما هزینه ی بسیاری را در راستای زیبا نشان دادن نمای زیبای ساختمان خود کرده باشید ولی این زیبایی فقط در روشنایی روز قابل مشاهده میباشد. و به هنگام تاریکی هیچ اثری از زیبایی نمای ساختمان شما که بر اثر استفاده از رنگ آمیزی یا نمای سنگی است نیست.

برای نشان دادن این زیبایی در دل تاریکی شب باید این فرایند تکمیل گردد تا در تاریکی شب نیز قابل مشاهده باشد.

به همین منظور امروزه تیم های زیادی برای انجام پروژه های نور پردازی وجود دارد. ولی فقط سپردن کار به تیم عملیاتی کافی نیست به همین منظور نیاز است که خود شما هم در این زمینه اطلاعات کاربردی و جامعی را داشته باشید.

به همین منظور ما در این مقاله کوشیده ایم که به بهبود و تکمیل اطلاعات شما در این زمینه بپردازیم با ما همراه باشید.

انواع نورپردازی ساختمان

نورپردازی ساختمان به دو بخش درونی و بیرونی انجام میگیرد.

نورپردازی های درون ساختمانی که شامل داخل منازل و همچنین راه رو ها و راه پله ها کولیدر و ….. های داخل ساختمان میشود.

نورپردازی بیرونی نیز شامل محیط بیرونی ساختمان که بیشتر در معرض دید عموم میباشد قرار میگیرد.

نورپردازی بیرونی:

نورپردازی ساختمان
نمونه ای نورپردازی ساختمان

همان طور که درتصویر بالا مشاهده میکنید این ساختمان دارای یک نورپردازی اصولی میباشد. در این ساختمان تمامی قواعد روان شناسی و دیزاینری رعایت گردیده است. اگر در یک قالب بخواهیم تصویر را شرح دهیم میتوان به زیبایی معماری این ساختمان و همچنین نما کاری زیبای سنگی این ساختمان بپردازیم.

از جمله دیگر مزیت های زیبا کنند ه این تصویر رعایت همسان بودنم رنگ روشنایی با رنگ دیواره های سنگ نما شده ی ساختمان اشاره کرد.

پس رعایت اصول دیزاینری در امر نورپردازی ساختمان باید به صورت جدی رعایت گردد. زیرا رعایت نکردن این امر باعث زشت دیده شدن نمای ساختمان و خروج حالت زیبای ساختمان به شکلی بدفرم و بد گرایشانه شود.

چه نکاتی را باید در نورپردازی ساختمان رعایت کنیم

رعایت نکات دیزاینری از اهمیت بالایی در انجام این فعالیت برخوردار است به عنوان مثال ساختمان هایی که از سنگ های نارنجی رنگ برای زیباسازی نما استفاده میکنند بهتر است از نورپردازی سفید یا زرد و یا نارنجی استفاده کنند.

استفاده از نورهای بنفش و یا دیگر رنگ های مایل به تیره در انجام نورپردازی این نوع از ساختمان ها نمای جالبی را به خود نمیگیرد.

نورپردازی ساختمان

در تصویر بالا نمونه ای از نورپردازی حرفه ای را مشاهده مینمایید که با رعایت اصول دیزاینری طرح زیبایی را به نمای ساختمان ارائه کرده است. با توجه به سنگ نمای سفید نور پردازی سفید را انتجام داده است که این فرایند نشان گر زیبایی این ساختمان در طول شب میباشد.

آشنایی به اصول نورپردازی چه کمکی میکند

نورپردازی نمای ساختمان برای خیلی‌ها صرفا جنبه زیبایی دارد. مثلاً در ساختمان‌های مسکونی تأکید بر زیبایی بنا در شب است و روشنایی ساختمان و محوطه برای رفت‌و‌آمد ساکنین اهمیت زیادی دارد.

اما اگر نورپردازی بنا بر اساس اصول نورپردازی نمای ساختمان انجام شود می‌تواند نقش‌های مهم‌تری هم داشته باشد؛ به طور مثال با نورپردازی می‌توان بخشی از ظاهر ساختمان را چشمگیرتر نمایش داد و بخش دیگری را به طور کامل پنهان‌کرد.

در مورد ساختمان‌های تجاری میتوان نورپردازی تأکید بیشتری بر بخش‌های تبلیغاتی ظاهر ساختمان اعمال کرد. ضمن این که یک نورپردازی مناسب نقش بسزایی در افزایش امنیت یک ساختمان دارد.

بر همین اساس آشنایی با اصول نورپردازی نمای ساختمان می‌تواند در زیباتر و البته کاربردی‌تر شدن ساختمان موردنظرتان به شما کمک زیادی کند.

چگونه به صورت یک دست نورپردازی کنیم

اگر می‌خواهید تمام سطوح ساختمان یکدست و بدون پستی و بلندی به نظر برسد می‌توانید از این نوع نورپردازی نمای ساختمان استفاده کنید.

در این شیوه منبع نور (معمولاً پرژکتور) در گوشه‌ای خارج از ساختمان قرار داده می‌شود. از مزایای این روش نورپردازی این است که هر زمان که بخواهید از آن استفاده کنید می‌توانید و اهمیتی ندارد که ساختمان شما سال‌ها پیش ساخته شده یا هم‌اکنون در حال ساخت است. چون نیازی به سیم‌کشی و تعبیه ابزار و وسایل خاص نخواهید داشت.

نورپردازی درونی ساختمان

این نوع از نورپردازی بیشتر برای داخل منازل و یا راه پله ها مورد استفاده قرار میگیرد. برای همین نوع نور پردازی در نقاط منزل با یکدیگر تفاوت دارد.

به عنوان مثال به هنگام نور پردازی راه پله ها باید نوعی این عمل انجام بگیرد که فضای راه پله ها روشن گردد.

همچنین دیگر مکان های موجد در داخل منزل که در این جه به آنها اشاره ای خواهیم داشت.

نورپردازی آشپزخانه:

به هنگام نور پردازی آشپزخانه تمرکز اصلی بر روی میز ناهار خوری میباشد که به هنگام صرف کردن غذا فضا نور کافی را داشته باشد و قابل رویت و مشاهده باشد برای همین باید مکان هایی که قرار است لامپ بسته شود باید جوری در نظر گرفته شده باشد که نور کافی بر روی میز ناهار خوری تابیده شود. همچنین به هنگام نور پردازی آشپز خانه باید این نکته را د رنظر داشته باشید که آشپز خانه هر خانه نشانگر زیبایی خانه است و یک محل برای انجام فعالیت های روزمره همسر در خانه است. و این فضا تاثیر بالایی در روحیه همسر در خانه را دارد پس طبیعی است که اهمیت بیشتری به این مکان داده شود..

نورپردازی حال:

به هنگام نور پردازی حال باید تمامی فضای حالو پذیرایی باید به صورت کامل روشن گردد تا فضای روشن و زیبایی را برای پذیرایی از مهمان ها داشت . همچنین در گاهی از منازل که دارای یک ستون در وسط منزل هستند برای پوشاندن یا بهتر است بگوییم نما دهی زیبا به این ستون بهتر است به عنوان یک جای بسیار عالی برای انجام نور دهی به آن نگاه کرد.

همچنین دقت داشته باشید به هنگام اجرای این فعالیت باید از لوازم خوبی استفاده کنید به خصوص به هنگام انجام نور پردازی بیرونی ساختمان که در مقابل عوامل طبیعی همچون نور خورشید و باران و برف مقاومت داشته باشد زیرا تعویض لامپ های بیرونی و یا تعویض لازم نورپردازی بیرونی ساختمان فعالیتی پر هزینه تر به نسبت اجرای آن دارد.

پس اهمیت بسیار بالایی دارد که شما یک تیم و یا کادری مجرب را در انجام این فعالیت به خدمت بگیرید.

گروه خدماتی اوستا یاب

گروه خدماتی اوستا یاب با کادری مجرب و همچنین با داشتن بروز ترین تجهیزات آماده خدمت رسانی در زمینه خدمات نورپردازی میباشد شما عزیزان میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره مندی مشاوره رایگان در این زمینه با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید.

گروه یوستا در تلاش است تا رضایت شما عزیزان را بدست آورد .

اعتماد شما سرمایه ی ماست

با تشکر از اعتماد شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *